Quan Canta la Sibil·la
Gelonch Viladegut, Antoni / Pérez Treviño, Oriol
El Cant de la Sibil·la és una interpretació musical que té lloc durant la nit de Nadal en esglésies d'arreu dels Països Catalans. Escenifica uns versos que parlen dels senyals del judici final i l'adveniment de Crist, posats en boca de la sibil·la anomenada Eritrea. La sibil·la és un personatge femení de l'antiguitat clàssica al qual s'atribueix el do de predir el futur.
Després de mil anys d'existència, el Cant de la Sibil·la mereix un llibre original i global, que n'expliqui alhora els aspectes històrics, mitològics, iconogràfics i musicològics.
Els autors han explorat les arrels mítiques i històriques de les sibil·les. Convivim amb elles des de fa vint-i-set segles i és bo saber com es diuen, quantes són, quina evolució han tingut al llarg dels temps, com s'han representat en les Belles Arts i la realitat de la seva pràctica profètica.
També hi trobarà el lector un estudi musicològic aprofundit d'aquesta tonada medieval que s'interpreta en alguns temples assenyalats, i des de fa mil anys, abans de la missa de la Nit de Nadal.
Un cant que ve de les entranyes del sentiment, de les pors i de les esperances del poble fidel.